Tudi vi se lahko PRERODITE - ŽELODEC (Zoom)

Se sprašujete kaj pravzaprav so meridiani?  

Da bo lažje razumljivo vsem primerjava tako kot po žilah v telesu teče kri po meridiani teče energija.

Imamo 6 parov meridianov, ki so večina povezani z organi ter dva povezovalna meridiana katerih eden povezuje vse Yin meridiane drugi vse Yang.

Tokrat bomo raziskovali in sproščali meridian želodca, ki je Yang meridian.  Njegov čas v dnevu od 07. do 09. ure zjutraj.   Torej vsak meridian ima dve aktivni uri v dnevu.

Ali sedaj razumete, zakaj se priporoča  zajtrk do 9.ure in zakaj obilen zajtrk? 

Po tradicionalni kitajski medicini (TKM) je glavna značilnosti želodca vnos, prebava in transport hrane in tekočine. Meridian želodca je povezan z vranico in neposredno s srcem ter tankim in debelim črevesom.

Simptomi in znaki na visceralnih organih; abdominalna distenzija - bolečina v spodnjem trebuhu, napihnjenost, polnost v trebuhu, edem, slab spanec, pospešena prebava in hitro pojavljanje lakote, temen urin.  

Na samem meridianu so znaki; Visoka temperatura pri malariji, rdečica obraza, znojenje, zamegljena zavest  in delirij, jeza, oftalmalgija - bolečine v očeh, suhost v nosu epistaksa - krvavitev iz nosa, razjede ustnic in ust, vneto grlo, otečen vrat, deviacije ustnih kotičkov, bolečine v prsih, rdeče in otekle noge ali/in mraz v nogah.

Bolezni, ki jih lahko povzročajo prekinitve pretoka energije na tem meridianu so bolezni želodca, vranice in ostalih abdominalnih organov, bolezni vzdolž meridiana; področje obraza zobobol, sinuzitis, paraliza obraznega živca, nevralgija- bolečina trigeminusa - veje živcev, bolezni prsnega koša, trebuha ( gastrointestinalne bolezni, menstrualne bolezni), bolezni nog (paraliza in bolezni sklepov nog)

Čustvo: zaskrbljenost, razočaranje.

 

V drugem delu bomo meditirali in zaključili  z merkabo za podporo delovanja želodca - meridiana želodca.


Pridružite se nam preko linka:

https://arnes-si.zoom.us/j/99223970955

Podrobnosti o dogodku

Začetek dogodka 08-04-2021 19:00
Cena Brezplačno
Lokacija ZOOM
Za ta dogodek ne sprejemamo več rezervacij

Predstavitev

Energijski nivoji človeka
Tehnike terapij
Osebno trenerstvo
Prehranska dopolnila Neolife

Zdravje in počutje

Sproščanje in osvobajanje
Telesna aktivnost
Atlas po HumanUp

Splošno

O meni
Pogoji poslovanja
Politika zasebnosti
Spletni piškotki

Kontaktni podatki

Jožica Ramšak
jozica@prerojen.si